Hlavní obsah

Škoda začíná „opravovat” motory z kauzy Dieselgate, první jsou na řadě superby

Automobilka Škoda Auto se v pondělí připojuje k servisní akci koncernu Volkswagen pro vozy s dieselovými motory schopnými obcházet emisní měření. Jako první zve do autorizovaných opraven vozy Superb s motorem 2,0 TDI. V Česku se akce dotkne asi 2500 škodovek, celosvětově pak 18 tisíc vozů.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Automobilka plánuje vozy v rámci aféry svolávat postupně v několika vlnách. Celkem se v Česku servisní akce dotkne 106 000 vozů s motory 2,0, 1,6 a 1,2 TDI od Volkswagenu.

Servisní zásah bude trvat asi 30 minut a bude nepovinný a bezplatný. Dopisy bude rozesílat organizace Centrum služeb v silniční dopravě, která podléhá ministerstvu dopravy. Motorům 1.2 TDI, 1.6 TDI a 2.0 TDI bude aktualizován software řídicí jednotky. U motoru EA 189 o objemu 1,6 litru bude navíc před senzor hmotnosti vzduchu do sacího potrubí dodatečně namontován usměrňovač proudění vzduchu.

„Škoda má od Vehicle Certification Agency (VCA) schválenou aktualizaci softwaru pro model Superb s motorem 2,0 TDI o výkonu 103 kW. Všichni dotčení zákazníci budou nyní co nejrychleji informováni příslušnými úřady a vyzváni k návštěvě servisu," uvedl mluvčí Škody Vítězslav Pelc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám