Hlavní obsah

Seat na rok 2017 potvrdil kompaktní SUV velikosti ibizy

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělská automobilka ústy svého šéfa Lucy de Meo potvrdila příchod dalšího, v pořadí druhého SUV. To bude zhruba stejně velké jako ibiza (fabia, polo) a na trh dorazí už příští rok.

Foto: Seat

Seat Ibiza SC 30th Anniversary Edition

Článek

Ještě letos, zhruba koncem prázdnin, vypustí Seat na trh svůj první sportovně-užitkový model, atecu. Ta se vyrábí v závodě Škody v Kvasinách, a jak nám řekl zdroj přímo z automobilky, chystaný yeti druhé generace bude designově velmi podobný.

Šéf Seatu nyní na dealerské konferenci potvrdil další SUV, tentokráte menší než ateca. Prodávat by se mělo v roce 2017 a zdroje z koncernu Volkswagen hovoří i o tom, že se zvažuje i SUV velikosti fabie. Tato automobilová kategorie se zkrátka velmi dobře prodává a pro automobilky generuje větší zisky než standardně velké modely.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Tiguan (2015)

Mladoboleslavská automobilka letos na podzim uvede velké SUV Kodiaq, Volkswagen právě začal prodávat jeho menšího sourozence (tiguan druhé generace) a Audi letos přidá Q2, takže v Česku bude nabízet v segmentu sportovně-užitkových automobilů hned čtyři modelové řady – Q2, Q3, Q5 a Q7.

Foto: Audi

Audi Q2

Foto: Seat

Seat Ateca (2016)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám