Hlavní obsah

Lexus CT200h je propadák. Nahradí ho crossover

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když Lexus nabídl celosvětově nový hatchback s hybridním motorem s označením CT200h, chtěl výrazně ubrat zákazníky značkám, jako jsou Audi (model A3) nebo BMW (řada 1). Nestalo se tak. CT200h byl propadák. Nahradit ho má crossover, který by mohl být velký jako koncept LF-SA.

Foto: Lexus

Lexus LF-SA

Článek

Zákazníkům luxusní značky se nechtělo připlácet za auto, které má kompletní techniku z hybridní Toyoty Auris, nijak extra nejede, nijak extra nevypadá. Zato stojí výrazně víc než standardní model. Prodeje byly velmi chabé, a tak se směle můžeme s CT200h rozloučit.

Foto: Lexus

Lexus CT200h

O náhradě se dlouho spekulovalo. Chvíli to vypadalo, že náhrada nebude žádná. Přece jen se zákazníci Lexusu pohybují v jiných vodách s jinak velkými vozy. Ale nakonec to vypadá, že další malé auto bude. Ale bude to crossover. Důvod je jasný – SUV a crossovery se dnes prodávají neskutečně dobře a třeba jejich řada NX výrazně zahýbala prodeji.

Foto: Lexus

Lexus LF-SA

Foto: Lexus

Lexus LF-SA

Nové auto tak má být velikostně menší než právě řada NX. To znamená, že by mohl být velký, asi jako třeba koncept na obrázcích - LF-SA. Samozřejmě to přesně ono nebude, ale mohli bychom se dočkat celkem zajímavého maličkého vozu, který nebude ani SUV, ani hatchback… Bude to prostě takový městský luxusní cvrček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám