Hlavní obsah

Nissan odhalil model Kiks, nevypadá marně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stále více a více SUV a crossoverů na úkor klasických karosářských verzí nabízí koncern Renault-Nissan. Druhý jmenovaný se na tato auta zaměřuje zcela a jeho další model Nissan Kicks to dokazuje.

Foto: Nissan

Nissan Kicks

Článek

Nissan chce prodávat především SUV a crossovery. A tak jich má ve své nabídce opravdu požehnaně. Novým přírůstkem je model Kicks, který se začne prodávat v Brazílii a pak se rozšíří do celého světa. Půjde tak o pátý model japonského výrobce, který má o něco větší světlou výšku.

Auto představené na slavné pláži Copacabana má na délku 4,3 metru, na šířku 1,8 m a na výšku 1,6 m. Rozvor náprav činí 2,6 metru. Velikostně se tak řadí nad Nissan Juke. Hovoří se však o tom, že cenově by měl být levnější. Uvidíme. Na tyto soudy máme ještě dost času, protože prodej v Brazílii začne až na začátku srpna, o Evropě ani nemluvě.

Foto: Nissan

Nissan Kicks

Foto: Nissan

Nissan Kicks

Design vozu vychází z konceptu, který byl představen na podzim v roce 2014. Vypadá velmi pěkně, zvlášť s elegantní „oddělenou“ střechou v jiném lakování.

Ani interiér nevypadá marně. Sice má být kicks trochu levnější, než třeba juke, ale interiér na moc levné provedení neukazuje. Sedmipalcový displej uprostřed a přístroje za volantem půlené na pravou mechanickou část a digitální levou také moc levně nevypadají.

Auto navíc má mít zajímavou bezpečnostní výbavu, jakou je dosud u Nissanu nepoužitá technika varování před chodci ve vozovce apod. Nissan hovoří o voze jako o největším autě pro cestující vzadu v kategorii SUV a také o velkém zavazadlovém prostoru. Nic ovšem nepodložil čísly.

Foto: Nissan

Nissan Kicks

Foto: Nissan

Nissan Kicks

Bohužel se zatím mlčí o pohonných jednotkách. Počítáme s tím, že pro Brazílii přijde nějaká speciální na spalování dvojice paliv (benzín/alkohol). Pro ostatní státy světa pak počítáme s čtyřválci o objemu 1,6 litru nebo s přeplňovanou dvanáctistovkou. Ale opět to jsou jen naše odhady.

Auto má mít standardně pohon jen jedné nápravy, o pohonu 4x4 se uvažuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám