Hlavní obsah

Bentley obložili dřevem z 350 let starého stromu

Právě začala automobilová výstava v Pekingu. A na ní stojí na stánku britské značky Bentley auto, které je opravdu unikátní. Jde o speciální edici First Edition řady Mulsanne, která je opravdu superluxusní.

Foto: Bentley

Bentley Mulsanne EWB First Edition

Článek

V březnu byl na autosalonu v Ženevě představen faceliftovaný Bentley Mulsanne. Nyní jde do výroby a padesát zájemců si může pořídit jeho speciální edici First Edition. Omezení není, First Edition bude napříč nabídkou celé řady, takže půjde o klasický mulsanne, mulsanne speed a ultraluxusní prodloužený mulsanne. Ten se právě objevil na čínském autosalonu.

Foto: Bentley

Bentley Mulsanne EWB First Edition

Hnědo-béžová karoserie nese na přední masce speciální znak okřídleného B. To je neklamný důkaz, že uvnitř je něco opravdu extra. Vždyť na výrobě tohoto vozu se podílela divize Mulliner, tedy speciálně vyčlenění lidé z Bentley, kteří vytvářejí interiéry na zakázku. Tohle auto je například obložené dřevem z anglického ořešáku 350 let starého. Bentley jej vydražilo v aukci za rekordní, ale nezveřejněnou cenu.

Foto: Bentley

Bentley Mulsanne EWB First Edition

Stoleček na business místě (tedy vpravo vzadu) má v sobě zabudovanou speciální toaletní sadu ze stříbra, kterou vytvořili u londýnské firmy Asprey. Zrcátko, hřeben a kartáč tak budou neustále po ruce.

Sedadla z nejjemnější kůže jsou samozřejmě povinností, tady jsou doplněna logem First Edition na opěrkách hlavy. Auto je také vybaveno lednicí na šampaňské, držáky na křišťálové sklenice apod.

Na stánku Bentley jsou pak ještě dvě novinky. Jednak doplněk řady Flying Spur verze V8 S a také speciální kus jejich SUV s názvem Bentayga, kde se vyřádili odborníci na intarzie již výše zmíněné divize Mulliner. Před spolujezdcem je na přístrojové desce zobrazena scenerie z místa, kde dostal vůz své jméno – z Gran Canarie. Více než třicet jednotlivých kousků této intarzie je vyrobeno z deseti různých druhů dřev.

Foto: Bentley

Bentley Flying Spur V8 S

Foto: Bentley

Bentley Flying Spur V8 S

Foto: Bentley

Interuér Bentley Bentayga

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám