Hlavní obsah

Audi plánuje třetí sporťák

Kdo dnes chce sportovní vůz od Audi, ten musí sáhnout po supervýkonném Audi R8 nebo malém Audi TT. Mezera mezi nimi je velká a dala by se zacelit novým modelem. A ten je prý ve vývoji.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Audi Nanuk Quattro byl koncept sporťáku s velkou světlou výškou.

Článek

Pokud vám tahle informace připadá známá, tak máte pravdu. Podobné myšlenky už mělo Audi v roce 2012, kdy si nechalo dokonce patentovat název Audi R6 a začalo námluvy s Porsche. Plány, jak sdílet novou platformu, ovšem s jiným motorem, nakonec selhaly. Doba nebyla novým sportovním autům nakloněna a naopak to vypadalo na útlumy v modelových řadách.

Jenže je rok 2016 a auta se prodávají jako před krizí. Navíc se jejich prodejní cena stále zvyšuje a lidé investují i do sporťáků. A tak je tu tento nápad znova.

Základ by měl být na platformě Porsche, kterou ponesou hned dvě auta – boxter a cayman. Na rozdíl od nich ale nebude mít audi plochý agregát, ale klasický řadový pětiválec o objemu 2,5 litru. Jeho naladění by mělo kolísat někde kolem 230 kW (312 koní).

To není moc, zvlášť když si uvědomíme, že Audi TT RS, které značka hodlá nabídnout, by mělo mít 294 kW (400 koní). Jenže to, co by nabídlo R6, je základ a vrcholná varianta by se mohla klidně přes těch 400 koní posléze přehoupnout. A velikostně by se R6 vešla akorát mezi TT a R8.

Na hlavním obrázku pak můžete vidět Audi Nanuk Quattro concept z roku 2013. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám