Hlavní obsah

Přibližte se ke královně, kupte si její bentley

Do té nejvyšší společnosti se nezařadíte jen tak. Ale přiblížit se jí můžete alespoň pocitově, když si pořídíte nějaké ojeté auto nejvyšší celebrity. A když to bude bentley královny Alžběty II., dotknete se opravdu nejvyšších míst.

Foto: Auto Trader

Bentley královny Alžběty II.

Článek

To, že královna jezdí v bentley, je všeobecně známo. Vždyť první bentayaga putovala právě jejímu veličenstvu. To, co je nyní na serveru Auto Trader je ovšem mulsanne, který sloužil královně Alžbětě II. od roku 2012 do roku 2014. Prý byl údajně používán na oslavě diamantového výročí panování, nebo pro návštěvu Davida Camerona v Downing Street 10 po inauguračním zasedání vlády.

Foto: Auto Trader

Bentley královny Alžběty II

Foto: Auto Trader

Bentley královny Alžběty II

Na tachometru vozu je 5826 mil (9376 km), kde 5000 mil (8000 km) je prý právě ze služby britské královně. Ale případný zájemce nemusí mít obavy, že by byl motor nějak oběhaný. Vždyť pod kapotou je vidlicový osmiválec o objemu 6,75 litru, kterému tahle porce kilometrů říká jen to, že vlastně není ani pořádně zaběhnutý.

Uvnitř je klasická výbava Bentley – kožené sedačky, ořechové dekorace apod. Auto prý není pancéřované. A cena? 199 850 liber, tedy asi 6,8 miliónu korun.

Foto: Auto Trader

Bentley královny Alžběty II

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám