Hlavní obsah

Scion tC Release Series 10.0: výkřik před smrtí

Americká značka Scion představila sportovně založenou verzi modelu tC označenou jako Release Series 10.0. Proč vám to říkáme? Protože jde o poslední výkřik před smrtí této automobilky.

Foto: Scion

Scion tC Release Series 10.0

Článek

Jaký je poslední výkřik před smrtí? V komiksech je to „Aarrgh“, „Uaaaaa“, „Och“. Scion, americká značka vedená Toyotou, má výkřik tC Release Series 10.0. Je to totiž poslední model, poslední změna, před zavřením značky na americkém trhu. O té jsme vás informovali na začátku února. [celá zpráva]

Scion prostě nenaplnil to, co od něj Toyota očekávala. Naopak. Malé prodeje a zcela jiná skupina zákazníků, než na jaké byly vozy zamýšlené, ukázaly v celé nahotě nesmyslnost celého projektu.

Foto: Scion

Scion tC Release Series 10.0

Foto: Scion

Scion tC Release Series 10.0

A tak Scion tC Release Series 10.0 jako poslední z posledních. V červeném laku Barcelona Red a s exteriérovými úpravami Kei Miura vypadá docela dobře. Navíc má snížený podvozek od TRD, nový výfukový systém či efektní černá kola. V interiéru pak najdou zákazníci nová sportovní sedadla, červený bezpečnostní pás řidiče, nové koberečky nebo tabulku s pořadovým číslem v této speciální edici.

Foto: Scion

Scion tC Release Series 10.0

Motor je řadový čtyřválec o objemu 2,5 l s výkonem 134 kW (179 k). Ten je spojený s šestistupňovou manuální převodovkou nebo šestistupňovým automatem.

Vyrobeno bude 1200 kusů, každý za cenu 23 190 dolarů (asi 560 000 Kč), ale bez daní.

Reklama

Výběr článků

Načítám