Hlavní obsah

Mercedes SLC: Nové jméno, tvář i motor

Přejmenování mnoha řad značky Mercedes-Benz se dotkne i tradičního roadsteru SLK. Tohle jméno už odteď na nových vozech neuvidíte. S faceliftem je z něj SLC.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz SLC

Článek

Logičtější pojmenování řady značky Mercedes-Benz pokračuje. Pravda, teď je z toho takový blázinec, že i pravověrný fanoušek trojcípé hvězdy se občas sekne v tom, jak se co jmenovalo, jmenuje a bude jmenovat, ale ono se to časem usadí. Facelift řady SLK tak přinesl nové jméno SLC.

Samotný facelift pak vozu přidal nový vzhled, který je výrazně ´rychlejší´. Je tak trochu do řady SL, kterou nedávno Mercedes představil. Přední světlomety jsou samozřejmě v příplatkové nabídce diodové a adaptivní, informační systém dostal větší displej, nové je obložení přístrojové desky, polstrování sedadel apod.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz SLC

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz SLC

To hlavní je ale pod kapotou. Asi největší překvapením a nejsmutnější zprávou je, že verze AMG už není osmiválec, ale třílitrový šestiválec s dvojicí turbodmychadel s výkonem 270 kW. Takže jasně vidíte, že tu je propastný rozdíl jak v objemu motoru (-2,5 litru), počtu válců, tak i ve výkonu. Ostatně model už nemá označení 55, ale jen 43.

Z dalších motorů tu je jedna benzínová šestnáctistovka (115 kW) a dva dvoulitry (135 a 180 kW) a jeden dieselový čtyřválec o objemu 2,2 litru s výkonem 150 kW. Vozy se mohou nastavovat do čtyř režimů – Dynamic, Normal, Eco a Individual. Ty mění charakteristiky motoru, řízení i pružení.

Ještě jedna novinka u nového SLC je. Se skládací střechou se dá operovat až do rychlosti 40 km/h.

Ceny ještě firma nezveřejnila, dozvíme se je až na jaře příštího roku, kdy půjde auto do prodeje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám