Hlavní obsah

Volvo ukázalo svůj nejluxusnější model S90

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Švédská automobilka se poprvé pochlubila svým novým nejluxusnějším modelem, který nahrazuje sedan S80. Aby byl zdůrazněn technický pokrok, nazvala jej automobilka S90. Nový model je stejně jako XC90 postaven na nové modulární platformě SPA, poprvé se ukáže v lednu na detroitském autosalonu.

BEZ KOMENTÁŘE: Volvo S90Video: Volvo

 
Článek

Není náhodou, že vzhled S90 připomíná poslední model švédského výrobce  druhou generaci SUV XC90. Ostatně - techniku nové platformy SPA pochopitelně sdílejí oba modely (i další plánované na příští roky, třeba kombi V90). Bohužel, nová platforma znamená zároveň pouze čtyřválcové motory, jakkoliv k luxusnímu sedanu je vhodné nabízet také šestiválcové agregáty.

Vnější i vnitřní design vypadá výtečně. Auto samotné je dlouhé 4936 mm, široké 1879 mm (bez zpětných zrcátek) a vysoké 1443 mm. Rozvor náprav dosahuje téměř tří metrů, konkrétně 2941 mm. Zavazadlový prostor nabídne rovný půlkubík, započítáván je i prostor pod podlážkou.

Foto: Volvo

Volvo S90

Foto: Volvo

Volvo S90

Celkem čtyři motorizace, včetně hybridní

V nabídce motorizací figuruje benzínový čtyřválec naladěný na výkon 235 kW (320 k) a 400 Nm. V nabídce bude i hybridní verze T8 (dodávaná vždy s pohonem 4x4) s dosud nezveřejněnými parametry. Dieselové motory zastupuje verze D4 (235 k a 400 Nm) a silnější D5 (235 k a 480 Nm). Slabší motorizace bude možné spárovat se šestistupňovým manuálem, v ostatních případech se o řazení stará osmistupňový automat.

Z hlediska bezpečnostní výbavy čekejte stejnou „nálož” jako u XC90, což znamená detekci chodců, cyklistů i zvířat, samočinné brzdění, pokročilého asistenta pro jízdu v pruzích atd. Prodejní cena zatím nebyla zveřejněna, v Česku se první zájemci dočkají v půlce roku 2016.

Foto: Volvo

Volvo S90

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám