Hlavní obsah

Proti šéfovi českého Hyundaie demonstroval největší dealer v zemi

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý se v Praze před sídlem českého zastoupení korejské automobilky konala zvláštní demonstrace. Největší dealer v zemi - českobudějovický Hyundai Fischer - veřejně obvinil šéfa tuzemského importéra Vošického z braní úplatků a podal na něj trestní oznámení.

Foto: Hyundai

Hyundai

Článek

Demonstrace pro odstoupení šéfa českého zastoupení Hyundaie Vladimíra Vošického proběhla v úterý krátce po poledni. Na místě nechyběl reproduktor, který ve smyčce přehrával výzvu k Vošického odstoupení, a šest automobilů polepených výzvou „Vladimíre, odstup!”. Polepeno bylo i několik billboardů v bezprostředním okolí.

Anton Fischer, majitel čtyř dealerství korejské značky na jihu Čech, podal na Vošického trestní oznámení kvůli údajnému úplatku. Toho se měl Vošický dopustit v červnu na Islandu během cesty zástupců pěti nejlepších českých dealerství při příležitosti fotbalového zápasu české reprezentace na Islandu.

Vošický měl požádat o čtvrtinový úplatek z bonusů

„Vladimír Vošický mne zde v soukromí požádal o 25 procent z bonusů, které přijdou v měsíci červenci 2015 jako bonusy za druhý kvartál roku 2015. Tento požadavek jsem nebral vážně s ohledem i na jinak celkem osobitý humor Vladimíra Vošického,“ popisuje Fischer ve čtyřstránkovém trestním oznámení, dostupném na internetových stránkách výzvy Vladimíre, odstup!.

Vošický podle trestního oznámení kontaktoval SMS zprávou Fischera ještě jednou po utkání na Islandu. Když požadovaný úplatek nedostal, zvýšil plány prodeje o 30 procent, než kolik byl jihočeský dealer schopen prodávat. Podle počtu prodaných kusů se přitom odvíjí bonus pro prodejce. Hyundai Fischer nyní přestal nová vozidla prodávat – finančně se mu to nevyplatí.

Vošický nabízení úplatku odmítá a nařčení označil za lživá.

Dealeři se proti Vošickému bouřili už v roce 2014

Bývalí prodejci vozů Hyundai v roce 2014 podali na zastoupení značky v České republice žalobu k rozhodčímu soudu. Žádají zaplatit škodu a dluhy za téměř 78 miliónů korun. Škoda měla vzniknout poté, když firma Hyundai Motor Czech v reklamě oznamovala zákazníkům nižší koncové ceny aut, než za kolik je prodávala dealerům. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám