Hlavní obsah

Kia připravuje podivné SUV pro zábavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kia Niro, koncept z roku 2013, si najde cestu do autosalonů v roce 2018. A co nabídne? Tříválce, čtyřválce, šestiválce a podle neoficiálních zpráv i osmiválec!

Foto: Kia

Kia Niro (koncept, 2013)

Článek

Korejská automobilka plánuje krádež značkám Renault a Nissan, konkrétně chce ukrást zákazníky modelům Juke a Captur. Bohužel měla naplánováno, že koncept Niro převede do reality už v roce 2015, ale nestalo se tak. Přece jen měla jiné starosti. Jenže možná špatné starosti. Z Nissanu Juke se stal bestseller a Renault Captur má také skvěle našlápnuto. A Kia tak musí lovit v už vybraných vodách.

Foto: Kia

Kia Niro (koncept, 2013)

Foto: Kia

Kia Niro (koncept, 2013)

Podle současných informací přivede Kia na svět svou představu funcaru v roce 2018. Tedy auta, které není ani tak moc praktické, ale je prostě efektní. Něco jako ošklivý Juke. Bude to crossover s ohromnými blatníky, typickou maskou a denním svícením. Křídlové dveře z konceptu, ani futuristický interiér nečekejte. Ale z více zdrojů víme, že se stále spekuluje o tom, jestli auto bude dvoudveřák nebo čtyřdveřák.

Foto: Kia

Kia Niro (koncept, 2013)

A pod kapotou budou malé motůrky s třemi válci pro udržení ekologických aktivistů na uzdě, pak nějaký ten čtyřválec pro lepší zábavu a pro americký trh asi nastoupí i šestiválce. A jak už dnes bývá zvykem, přijde i speciální verze – tady prý s osmiválcem. Vzhledem k tomu, že podvozek bude z Hyundaie Genesis, tak víme, odkud asi přijde i tento motor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám