Hlavní obsah

Z Nošovic už expedují první omlazené modely Hyundai ix20

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobu vylepšené modelové řady Hyundai ix20 spustil závod společnosti Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) v Nošovicích na Frýdecko-Místecku.

Foto: HMMC

Expedice modelu ix20 z Nošovic

Článek

Řadu ix20 vyráběla automobilka od podzimu 2010, dosud sjelo z výrobních pásů firmy téměř 200 tisíc automobilů této řady. Výrobu vylepšené verze víceúčelového vozidla (tzv. MPV) zahájila firma po měsících příprav.

„Přepracována byla maska chladiče, která dostala nový šestiúhelníkový tvar, typický pro vozy Hyundai současné generace, i hlavní reflektory. Ty si ale ponechaly praktickou a oblíbenou funkci statického přisvěcování zatáček. Nově přibyla také zadní LED světla, vyhřívání volantu a úpravy kol či audiosystému, změny jsou i v detailech interiéru, nová je například hlavice řadicí páky,“ vysvětlil mluvčí HMMC Petr Vaněk, čím se vylepšená verze, modelový rok 2016, liší od svých předchůdců.

I nadále budou vozy Hyundai ix20 používat benzinové a naftové motory o objemu 1,4 a 1,6 litru. „Zlepšila se ale jejich ekologie, takže se posunuly ze třídy EURO V do třídy EURO VI a k manuálním pěti- a šestirychlostním převodovkám přibyl zcela nový, šestistupňový automatický agregát,“ doplnil mluvčí s tím, že u autorizovaných prodejců v Česku se vylepšený model objeví během několika týdnů.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám