Hlavní obsah

Off-road na druhou: Mercedes G 500 4x4 má půlmetrovou světlou výšku a 422 k

Novinky, maž

Mercedes u svého nového prototypu použil v názvu označení na druhou, což je velmi neobvyklé. Pravdou je, že Mercedes-Benz G 500 4x4² je ve své kategorii extrémní: má bezmála půlmetrovou světlou výšku, je vysoký 2,25 metru a dovede brodit i metrové toky.

BEZ KOMENTÁŘE: Off-road na druhou: Mercedes G 500 4x4Video: Mercedes-Benz

 
Článek

Kromě zářivé barvy toto upravené „géčko” zaujme terénními schopnostmi. Ty berou dech, kromě metrového brodu má totiž tento speciál nájezdové, respektive přejezdové úhly 52 a 54 stupňů. Světlá výška činí 450 mm. Kola mají 22 palců a neméně impozantní rozměr pneumatik - šířka a poměr výšky a šířky mají hodnotu 325/55.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz G 500 4x4^2

Pod kapotou se nachází čtyřlitrový osmiválec, který produkuje 422 koní (310 kW). Motor plní Euro 6, o zrychlení, spotřebě či točivém momentu se ale zatím nic bližšího nedozvíte. Automobilka zatím nezveřejnila fotografie interiéru, venku je ale působivé tříminutové video.

Studii přiveze Mercedes-Benz na ženevský autosalon a je dost pravděpodobné, že se nakonec v omezené sérii bude vyrábět. Ostatně, podobně extrémní „šestikolka” je už vyprodaná. [celá zpráva]

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz G 500 4x4^2

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám