Hlavní obsah

Volkswagen ukázal čtvrtou generaci modelu Caddy, stejnou techniku dostane i nový roomster

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po jedenácti letech dorazila čtvrtá generace malého užitkového modelu Caddy, který se dodává i v osobní verzi. Nový caddy, který je spíše důkladným faceliftem než regulérní novou generací, se k prvním zákazníkům dostane v září.

Foto: VW

Volkswagen Caddy (2015)

Článek

Zatímco podvozek je úplně stejný a vnější vzhled prošel jen decentní úpravou, všechny nabízené motory jsou nové a splňují emisní normu Euro 6. Zajímavé je, že všechny čtyři vznětové verze mají zdvihový objem dva litry. Caddy dostane i verzi spalující CNG a dále tři benzínové motory. Jde o čtyřválce 1.2 TSI s výkonem 62 kW/84 k a 1.4 TSI (92 kW/125 k).

Nové jsou bezpečnostní a asistenční systémy. Kupříkladu jde o Front Assist s funkcí nouzového brzdění – při rychlosti nižší než 30 km/h umí automobil zcela zastavit. Osobní verze nového caddy jsou navíc vybaveny bočními a hlavovými airbagy. Nechybí ani tzv. multikolizní brzda nebo adaptivní tempomat, schopný pracovat v rychlostech 0–160  km/h (převodovka DSG), respektive 30–160 km/h.

Foto: VW

Volkswagen Caddy (2015)

Foto: VW

Volkswagen Caddy (2015)

Ceny zatím nebyly oznámeny, první kusy dorazí k zákazníkům v září. Zatím oficiálně nepotvrzenou informací je, že v polské Poznani se vedle caddyho bude vyrábět i druhá generace roomsteru, která bude mít podobný design a stejnou techniku. Že by nemuselo jít o novinářskou bublinu, naznačují i kamuflované vozy caddy čtvrté generace, které lze bez loga na kapotě (a s testovací značkou s písmenem F) v těchto dnech zahlédnout v okolí mladoboleslavského vývojového centra Česana.

Foto: VW

Volkswagen Caddy (2015)

Foto: VW

VW Caddy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám