Hlavní obsah

Porsche Cayenne GTS přišlo o V8, dostalo šestiválec o výkonu 440 koní

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porsche ukázalo omlazenou verzi sportovního cayennu. GTS sice přišlo o osmiválec, výkonově si však proti svému předchůdci minimálně „papírovým výkonem“ polepšilo. Dostalo totiž šestiválec o výkonu 440 koní. Ve světové premiéře se ukáže v druhé půli listopadu na autosalonu v Los Angeles.

BEZ KOMENTÁŘE: Porsche Cayenne GTS řídí Walter Röhrl Video: Porsche

 
Článek

Cayenne GTS poznáte podle větších nasávacích otvorů (převzatých z modelu Turbo) a výrazněji tvarovaných prahů a rozšířených blatníků. Vzadu nechybí střešní spoiler, základní kola RS Spyder mají rozměr 20 palců a jsou černá. Ve stejné barvě je vyvedena i koncovka výfuku, vnitřní část bi-xenonových světlometů a zatmavených zadních LED světel. Na předních dveřích najdete nápis GTS.

Podvozek s ocelovými pružinami je proti standardnímu cayennu snížený o 24 mm, při vybavení vzduchovým odpružením je pak světlá výška nižší o 20 mm. Standardní výbavou je brzdová soustava z modelu Cayenne Turbo s předními kotouči o průměru 390 mm (vzadu 358 mm) a červeně lakovanými brzdovými třmeny.

Foto: Porsche

Porsche Cayenne GTS (2014)

Pod kapotou už nebuší osmiválec, namísto něj zde najdete dvojicí turbodmychadel přeplňovaný šestiválec s objemem 3,6 litru (najdete jej mj. v Cayenne S). Proti osmiválci došlo ke zvýšení výkonu o 20 k na nynějších 440 k a posílení točivého momentu o 85 Nm na celkových 600 Nm.

Rychleji a úsporněji 

Cayenne GTS zrychluje z 0 na 100 km/h během 5,2 sekundy (-0,5 s) a jede až 262 km/h. To je o zanedbatelný 1 km/h více než u minulé generace, u níž laboratorně naměřená kombinovaná spotřeba paliva má hodnotu 10,7 litru na sto ujetých kilometrů. Novinka má spotřebu o 0,9 l nižší.

Cayenne GTS se představí ve světové premiéře 19. listopadu 2014 na autosalonu v Los Angeles. Prodávat se v Německu začne koncem února za částku 98 152 eur, tj. přibližně 2,7 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám