Hlavní obsah

SsangYong ukázal dva překvapivě pohledné koncepty, plánuje výrobu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejský SsangYong diplomaticky řečeno nepatří k výrobcům, který by navrhoval hezká auta. O to víc překvapil letos na prknech pařížského autosalonu studiemi XIV-Air a XIV-Adventure - na fotografiích i naživo jde o auta s pohledným, moderním designem.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

SsangYong XIV-Air (koncept, 2014)

Článek

Automobilka SsangYong se nadechuje k velkým krokům: v horizontu dvou až tří let by ráda vstoupila na severoamerický trh a v této souvislosti velmi pravděpodobně změní svoje jméno, což je nejenom v automobilovém průmyslu finančně extrémně drahý krok.

Korejci letos do Paříže přivezli dvě studie, které mají stejný technický i designový základ – jde o XIV-Air s otevřenou střechou a XIV-Adventure, který více sází na dobrodružnější vzhled.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

SsangYong XIV-Air (koncept, 2014)

Foto: SsangYong

SsangYong XIV-Air (koncept, 2014)

Oba koncepty jsou na délku dlouhé 4195 mm, široké 1795 mm a vysoké 2584 mm. Rozvor náprav činí 2600 mm. Pod kapotou „vzdušného” konceptu je naftová šestnáctistovka s neuvedeným výkonem, avšak plnící emisní normu Euro 6, „outdoorový” koncept pohání benzínový motor.

Verze „Air” má poháněnou přední nápravu, „Adventure” má poháněná všechna čtyři kola, o jaký přesný typ pohonu se jedná, však automobilka neuvedla.

Jedním z mála zveřejněných údajů je zahájení prodeje – sériová verze, která ještě prodělá dílčí změny, se začne prodávat v roce 2015. V interiéru stojí za zmínku obrovský středový displej, podobně velký má třeba nové Volvo XC90.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

SsangYong XIV-Air (koncept, 2014)

Foto: SsangYong

SsangYong se pochlubil hned dvěma koncepty na stejném technickém základě. SsangYong XIV-Air (vpravo) a XIV-Adventure, který má pevnou střechu.

Anketa

Líbí se vám koncepty SsangYong XIV-Air a XIV-Adventure?
Ano
79,8 %
Ne
20,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 223 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám