Hlavní obsah

Peugeot v Pekingu ukáže koncept Exalt, karoserie má žraločí textilii

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaujmout a přijít s něčím neotřelým je v dnešní době stále obtížnější, francouzská značka pro svůj nový koncept zvolila dvoubarevnou karoserii a tkaninu Shark Skin, inspirovanou strukturou žraločí kůže. Exalt se poprvé ukáže na pekingském autosalonu, který začíná koncem příštího týdne.

BEZ KOMENTÁŘE: Peugeot Exalt konceptVideo: Peugeot

 
Článek

Pětidveřový sedan je dlouhý 470 cm, vysoký pouhých 131 centimetrů. Osobitě tvarovaná karoserie je dvoubarevná, šedý textilní povrch má připomínat žraločí kůži. Použití textilie zrnité struktury údajně zlepšuje aerodynamické vlastnosti vozu.

Na přední masce zaujmou drobné světlomety a sportovně tvarovaná maska s protáhlou kapotou. Celek doplňují miniaturní zpětná zrcátka, kliky dveří jsou schované.

Uvnitř minimalistického interiéru najdete černý eben těžený v tropických lesích jižní Asie. Zajímavostí je netradiční tvar volantu a systém Pure Blue, který po opuštění posádky vyčistí vzduch uvnitř automobilu od bakterií.

Foto: Peugeot

Peugeot Exalt (2014)

Pohon obstarává elektromotor a 270koňové 1.6 THP

Peugeot Exalt je dost těžký, váží 1 700 kg. Jednou z příčin je i využití hybridního pohonu Hybrid4 plug-in s celkovým výkonem 340 k. O pohon všech čtyř kol se stará jednak benzínový turbomotor 1.6 THP 270 k (najdete jej v Peugeotu RCZ R [celá zpráva]) a  elektromotor o výkonu 50 kW. Převodovka je automatická, šestistupňová.

Funkční čtyřdveřový koncept se ukáže od příští neděle 20. dubna na pekingském autosalonu, který se ten den otevře.

Foto: Peugeot

Peugeot Exalt (2014)

Foto: Peugeot

Peugeot Exalt (2014)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám