Hlavní obsah

Ford představil luxusní verzi S-Maxe, koupit ho zatím nemůžete

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford svou luxusní edici Vignale rozšiřuje o v pořadí druhý model. Po loni představeném mondeu nyní přichází luxusní verze S-Maxe. Opět ale jde jen o studii, ani jeden z Fordů si totiž v edici Vignale zatím nekoupíte.

Foto: Ford

Ford S-Max Vignale (2014)

Článek

Luxusní verze rodinného S-Maxe se poprvé ukázala na milánském Salone del Mobile - světově uznávaném veletrhu designového nábytku. Ford počítá s prodejem sériové verze (na snímcích je vidět koncept), nejprve ale hodlá poslat do prodeje luxusní edici mondea. Zatím se v Evropě ale neprodává ani standardní verze páté generace, která proti původnímu plánu nabrala několikaleté zpoždění.

Foto: Ford

Ford S-Max Vignale (2014)

Zpátky k S-Maxu Vignale: hlavním rozdílem jsou obrovská 21 palců velká litá kola, odlišná proti standardní verzi je i přední maska a zpětná zrcátka. A při pozorném pohledu si všimnete i absence klik u všech čtyř dveří. Speciální je také lak s perleťovým efektem, kterému Ford říká Milano Grigio.

Uvnitř jsou nová, od pohledu luxusnější sedadla v koženém provedení. V interiéru také ve zvýšené míře našel uplatnění leštěný hliník.

Foto: Ford

Ford S-Max Vignale (2014)

Ceny ani datum zahájení prodeje sériových verzí v edici Vignale zatím Ford neuvedl. Přibližně polovina „velkých“ modelů evropského Fordu se prodává ve vyšších stupních výbavy, cca deset až patnáct procent zákazníků přitom vyžaduje ještě vyšší úroveň výbavy i služeb, uvádí Ford.

Foto: Ford

Ford S-Max Vignale (2014)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám