Hlavní obsah

BMW chce nabídnout virtuální trh budoucnosti

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW plánuje do svého navigačního systému přidávat větší množství informací získaných v reálném čase. Kromě dopravních omezení či volných míst k zaparkování by to měla být i reklama.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Navigační systém BMW

Článek

Připojení k internetu už v současných BMW najdete, mnichovská automobilka by ale chtěla jít ještě dál a nabídnout větší množství on-line informací z konkrétní trasy. BMW tomu říká „virtuální trh budoucnosti“.

O co jde? Na základě zadané trasy do navigačního systému budete vědět, kde jsou na trase dopravní zácpy (což umějí konkurenční automobilky už dnes). Zajímavý je nápad s hledáním volného parkovacího místa, což se v přeplněných centrech rozhodně hodí (na podobném systému pracuje i Audi).

BMW ale oznámilo, že by se kromě těchto informací mohly během jízdy zobrazovat na displeji i reklamy. Ty by upozorňovaly na služby a akční nabídky z bezprostředního okolí vaší cesty. V nastavení systému by bylo možné určit, o jaký typ nabídek máte zájem. BMW tento systém testuje v řadě 7, reklama by podle automobilky měla být vypínatelná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám