Hlavní obsah

Škoda začala v Kvasinách vyrábět omlazeného yetiho

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Modernizovaná verze yetiho už sjíždí z výrobních linek závodu v Kvasinách, kde Škoda díky tamním 4500 zaměstnancům vyrábí také modely superb a roomster. Nový model už lze objednat, k zákazníkům se ale první kusy dostanou až v lednu.

Foto: Škoda Auto

SUV Škoda Yeti se vyrábí v Kvasinách, výroba byla zahájena z noci 10. na pondělí 11. listopadu.

Článek

Pro obě nové varianty Škody Yeti je k dispozici sedm motorů, v nabídce jsou verze s pohonem předních nebo všech kol (Haldex 5. generace). Vybírat lze z přímo řazených převodovek nebo DSG.

Modernizovaný yeti nově nabídne dvě designové linie. Zákazníci tak budou mít k dispozici „městské“ provedení, které má nárazníky, boční lišty i prahy lakované v barvě karoserie. Druhá verze sází na dobrodružnější vzhled a má výše uvedené prvky černé, respektive jinak tvarované (přední a zadní nárazník). Více najdete v prvním praktickém testu, ve kterém jsme na německé dálnici a v zabláceném lese vyzkoušeli předsériovou verzi. [celá zpráva]

Škoda Yeti: první videoVideo: Škoda Auto

Model yeti, poprvé představený v roce 2009, se právě dočkal omlazení. Původní verze se k poslednímu říjnovému dni prodalo 288 700 kusů. Na to, že se podle zákulisních informací ještě nedlouho před zahájením výroby první generace intenzivně zvažovalo, zda tento model vůbec pustit do výroby, jde o velmi pozitivní prodejní číslo. Mimochodem, v Česku je yeti vůbec nejprodávanějším SUV.

Foto: Škoda Auto

Yeti na montážní lince, provedení outdoor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám