Hlavní obsah

Dubajský autosalon ukázal speciální bugatti za 54 miliónů korun

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubajský autosalon otevřel své brány v úterý 5. listopadu. Z hlediska velikosti to není tak významná přehlídka vozů jako Ženeva či Paříž/Frankfurt, vzhledem ke specifické klientele jsou zde ale zastoupeny snad všechny luxusní značky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dubajský autosalon Video: Reuters

 
Článek

Dubajský autosalon je vzhledem k velmi nízkým cenám benzínu a zdejší bohaté klientele zajímavý hlavně pro výrobce luxusních nebo sportovních modelů. Letošní ročník ukáže zhruba stovku nových modelů, z nichž většina na zdejším autosalonu neprožije svou světovou, nýbrž pouze lokální premiéru. I tak ale půjde o rekordní počet vystavovaných automobilů v teprve čtyřiadvacetileté historii autosalonu.

Celkem se zde ukáže na 600 vozidel, samotná plocha areálu je 65 tisíc metrů čtverečních. Organizátoři očekávají přibližně 100 tisíc návštěvníků. Autosalon má otevřeno pouhé čtyři dny, u evropských je přitom běžné, že je lidé mohou navštívit cca po dobu 14 dní.

Foto: Bugatti

Bugatti Legend Meo Costantini (2013)

Nejzajímavější světovou premiérou bude Bugatti Legend Meo Costantini, další z mnoha limitovaných edic Bugatti. Tato je zvláštní svým modrým lakem a hnědou kůží v interiéru. Na samotné technice unikátního motoru o výkonu 1200 koní se nic nezměnilo. K prodeji jsou tři kusy, každý stojí zhruba 54 miliónů korun.

Do konce roku proběhnou ještě dva významné mezinárodní autosalony – koncem listopadu se jeden koná v Los Angeles, druhý v Tokiu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám