Hlavní obsah

Daihatsu ukázalo malý roadster Kopen, pohání jej miniaturní tříválec

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonské Daihatsu se proslavilo zejména malými užitkovými a terénními auty. Třebaže tato automobilka v Evropě své modely už nenabízí, stojí za pozornost její nový koncept malého roadsteru Kopen.

Foto: Daihatsu

Daihatsu Kopen (koncept, 2013)

Článek

Nové Daihatsu Kopen navazuje na tradici malých roadsterů typu Ford StreetKa. Tedy rozměrově kompaktní, snadno ovladatelná, vcelku stylová a lehká auta. Daihatsu prozradilo zatím pouze pár základních parametrů.

Jisté tak je, že nový koncept, který se velmi pravděpodobně dostane i do sériové výroby, je dlouhý 3395 mm. Výška činí pouhých 1275 mm, šířka 1475 mm.

Japonský výrobce ukázal dvě verze: na snímcích zelené auto má černé oplastování v oblasti blatníků a prahů. U SUV proč ne, avšak u malého roadsteru to působí poněkud zvláštně.

Foto: Daihatsu

Daihatsu Kopen (koncept, 2013)

Vůz bude mít poháněná přední kola, o jejich roztáčení se má starat tříválec se zdvihovým objemem 0,6 litru. Daihatsu zatím potvrdilo pouze samočinnou převodovku CVT.

Koncept se ukáže koncem listopadu na tokijském autosalonu, který se letos koná po třiačtyřicáté.

Foto: Daihatsu

Daihatsu Kopen (koncept, 2013)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám