Hlavní obsah

Cadillac ukázal obří SUV Escalade, vyrábět se začne příští rok

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když sportovně-užitkové auto z USA, tak pořádně velké. V nabídce nového Cadillacu Escalade budou dvě různé délky, přičemž ta větší má úctyhodných 5,7 metru. Výroba bude zahájena až na jaře příštího roku, ceny za mamutí SUV zatím automobilka nezveřejnila.

BEZ KOMENTÁŘE: Cadillac Escalade 2014Video: Cadillac

 
Článek

V nabídce obřího SUV, které pojme až sedm cestujících, budou dvě verze. Ta větší nabídne o 355 mm větší rozvor náprav a o 508 mm větší délku. Kratší je dlouhá 5180 mm, delší pak 5688 mm.

Výšku ani šířku zatím nemůžeme zveřejnit, jednoduše proto, že ji Cadillac zatím neuvedl. Standardem jsou dvacetipalcová kola, za příplatek můžete mít velikost 22 palců.

Foto: Cadillac

Cadillac Escalade (2014)

Potvrzen je zatím jediný motor, jde o 6,2litrový osmiválec s přímým vstřikováním benzinu. Jeho výkon se přenáší buď pouze na zadní kola, nebo na všechna čtyři. Osmiválec produkuje 425 koní (313 kW) a 623 Nm točivého momentu.

Jaký bude mít motor apetit, jak rychle bude obrovité SUV na stovce a jak rychle pojede, zatím americký výrobce neoznámil. Převodovka je výhradně samočinná a má šest rychlostních stupňů.

Foto: Cadillac

Cadillac Escalade (2014)

Luxusní interiér, výroba až od jara 2014

Interiér už od pohledu vypadá velmi luxusně – počínaje širokými koženými sedačkami a konče dřevěným obložením. Sedadla pro celkem sedm pasažérů nabídnou uspořádání 2 - 2 - 3. Řidiči se provozní údaje zobrazují na 12,3“ barevném displeji, posádka má k dispozici jeden nebo dva devítipalcové displeje, na kterých se jim přehrávají DVD/Blu-Ray disky.

Foto: Cadillac

Cadillac Escalade (2014)

Výroba v továrně v Arlingtonu (stát Texas) bude zahájena až na jaře příštího roku. Ceny zatím výrobce neprozradil, vzhledem k oficiálnímu zastoupení Cadillacu v Česku se tento model bude patrně dovážet i k nám.

Foto: Cadillac

Cadillac Escalade (2014)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám