Hlavní obsah

Porsche zveřejnilo první upoutávku na nové SUV Macan

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porsche bude mít od konce letošního roku v nabídce druhé SUV. Vedle velkého SUV Cayenne bude zákazníky do autosalonů stuttgartské značky lákat i kompaktní macan. Automobil s podivným jménem si světovou premiéru odbyde koncem listopadu na autosalonu v Los Angeles.

BEZ KOMENTÁŘE: Porsche MacanVideo: Porsche

 
Článek

Porsche zatím o novém modelu, který chce začít prodávat letos v prosinci, mnoho neřeklo. V první video upoutávce, ve které jsou desítky sekund oslavovány sportovní úspěchy značky, stojí za zmínku efektně vypadající jízda v písečných dunách. Jízdu v terénu by tedy měl macan zvládnout bez problémů, takže lze očekávat podobné jízdní vlastnosti v terénu, jaké nabídl jeho větší sourozenec.

S onou sportovností, kterou se Porsche snaží vyvolat, to bude samozřejmě složitější, jakkoli Porsche Cayenne (společně s BMW X5) patří z hlediska ovladatelnosti k tomu nejlepšímu mezi sportovně-užitkovými automobily. Ovšem – vyšší stavba mohutné karoserie ruku v ruce s vyšší hmotností nedovede nikdy namíchat tak dobrý koktejl jako menší a lehčí auta s nižším těžištěm (cayman, 911).

Foto: maž, Novinky

Porsche Cayenne S

Potvrzeny jsou pro macan zatím dva motory: dvakrát přeplňovaný třílitrový šestiválec a stejný motor s větším zdvihovým objemem (3,6 l). Silnější verze produkuje 294 kW (400 koní) a 550 Nm točivého momentu. Poháněna budou u této verze všechna čtyři kola. Velmi pravděpodobná je i verze s turbodieselem.

Zda bude v prodeji rovněž levnější verze s pohonem jenom předních kol a čtyřválcovým motorem, zatím není jisté. Podrobnosti Porsche zveřejní nejpozději 20. listopadu, dost možná ještě o pár dní dříve.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám