Hlavní obsah

Zimní pneumatiky letos zlevnily v průměru o sedm procent

Za zimní pneumatiky motoristé letos zaplatí v průměru o sedm procent méně než loni. Nejvíce klesly ceny u větších průměrů od 16 palců. Vyplývá to z údajů výrobců a obchodníků.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Článek

Pokles cen podle ředitele obchodu Pneumatiky.cz Vojtěcha Schwangmaiera souvisí s dlouhodobým tlakem na cenu produktů a také se změnou nejčastěji prodávaných průměrů. Se stoupající oblibou větších kol a pneumatik se markantně zvyšuje podíl prodejů v průměrech větších než 16 palců.

„Jde o trend, který se u řady výrobců významně projevil již v letním období, a lze proto očekávat, že ceny dosáhly svého minima, jako je tomu u pneumatik menších průměrů, a dále již klesat nebudou,“ tvrdí Schwangmaier.

Tlak na cenu, který se na evropském trhu projevuje již několikátou sezónu, vnímají vedle prodejců i sami výrobci. Zlevnily tak i prémiové značky pneumatik. K největšímu zlevnění přistoupili výrobci Fulda, Bridgestone a Kormoran. Ceny oblíbených značek českých řidičů Barum a Matador zůstávají na stejné úrovni jako v loňském roce.

Hlavní nápor v půlce října a s prvním sněhem

„Ceny zimních osobních pneumatik z portfolia společnosti Goodyear Dunlop Tires by se měly držet na podobné úrovni jako v loňském roce. Původní odhady sice hovořily i o možném mírném poklesu cen, ale tento pokles byl bohužel vykompenzován oslabením koruny,“ uvedla Lenka Majková z Goodyearu.

Povinnost mít na vozidle zimní obutí za zhoršených povětrnostních podmínek nastává pro motoristy od 1. listopadu. Hlavní nápor zákazníků očekávají obchodníci v polovině října a pak v době prvního sněžení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám