Hlavní obsah

Kia zvýšila výrobu aut na Slovensku o šest procent

Slovenský závod jihokorejské automobilky Kia Motors v prvním letošním pololetí zvýšil výrobu aut meziročně o šest procent na 158 900 vozidel. Továrna, sídlící nedaleko Žiliny, tak poprvé od zahájení produkce v roce 2006 dosáhla plného využití výrobní kapacity.

Foto: maž, Novinky

Továrna Kia ve slovenské Žilině - konečná montáž

Článek

Kia zvýšila výrobu na Slovensku navzdory tomu, že prodej nových osobních automobilů na evropském trhu už delší dobu klesá kvůli negativním dopadům dluhové krize na ekonomiku.

"Věříme, že nové modely, které jsme do výroby zařadili v roce 2013, nám umožní i nadále využívat plnou výrobní kapacitu závodu," uvedl šéf Kia Motors Slovakia Ik Hi-li. Výrobní linky továrny jsou nyní nastaveny na montáž 300 000 automobilů ročně. Společnost už dříve ale předložila záměr na zvýšení kapacity výroby na 400 000 aut prostřednictvím zavedení čtyřsměnného provozu.

Automobilka na Slovensku vyrábí modely Kia cee’d, Kia Venga a sportovně-užitkový model Kia Sportage, jehož produkce se na celkové výrobě závodu v prvním pololetí podílela téměř polovinou. Prakticky celá produkce továrny směřovala na export, a to zejména do Ruska, Británie a Německa.

Kromě jihokorejské automobilky mají na Slovensku své závody také německý Volkswagen a francouzský koncern PSA Peugeot Citroën.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám