Hlavní obsah

Devět z deseti Čechů poslouchá v autě hudbu, každý čtvrtý má talisman pro štěstí

Novinky, maž

Firma Kia zjišťovala v telefonickém dotazníku preference, chování a zvyklosti českých řidičů. Z průzkumu provedeného na 522 respondentech mimo jiné vyplynulo, že každý čtvrtý řidič má na autě samolepku a rovněž 25 procent respondentů má v autě talisman pro štěstí.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Hudbu v autě poslouchá 91 procent českých řidičů. Obvykle se spokojí s tím, co jim nabídne rádio.

Článek

V oblíbenosti barev karosérie české ženy volily nejraději červenou, u mužů pak vítězila modrá. Stříbrná barva, populární v minulých letech, je mírně na ústupu. Šest z deseti českých řidičů má v autě osvěžovače vzduchu. Zajímavé je, že každý čtvrtý řidič má na karosérii auta více či méně vtipnou samolepku. Rovněž každý čtvrtý řidič má v interiéru auta talisman pro štěstí.

Čeští řidiči jen málo troubí (občas uvedlo 37 procent), během jízdy ovšem nadávají (62 % respondentů). Troubí zejména muži, sprostá slova však vycházejí z úst jak mužů, tak žen.

Pouze pět procent žen uvádí, že by se v autě během řízení líčily. Výměna defektní pneumatiky je problém pro 33 procent mužů a 56 procent žen.

Naprostá většina (91 %) za jízdy poslouchá hudbu, nejčastěji z autorádia. Z průzkumu vyplývá i nečekaná informace, údajně každý druhý řidič si v autě zpívá, obvykle ženy (65 procent dam a 37 % mužů).

Anketa

Máte ve svém autě talisman pro štěstí, respektive "vtipnou" samolepku na karoserii?
Ano, talisman i nálepku
7 %
Ano, talisman, ne nálepku
22,1 %
Ano, nálepku, ne talisman
6,3 %
Ne, ani talisman, ani nálepku
64,6 %
Celkem hlasovalo 2561 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám