Hlavní obsah

Z nudného caddyho je díky verzi Cross stylová dodávka

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen v pondělí ukázal novou variantu osobní verze caddyho, která vychází z užitkové verze. Novinka má bohaté oplastování, sedmnáctipalcová litá kola i specifický lak. Prodávat se začne na jaře příštího roku.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Cross Caddy (2012)

Článek

Nový Volkswagen Cross Caddy, který se nabízí v pěti nebo sedmimístné variantě, rozšíří od jara 2013 paletu modelů Cross (dosud polo, golf a touran). V čem je verze se slovem „cross“ v názvu jiná než běžný caddy?

Jde o 17" litá kola (s pneumatikami 205/50 R 17) a nový, ostře zelený lak. Volkswagen mu říká "Viper Green" a najdete jej na novém sciroccu, jinak též v nabídce pro jiné modely koncernu VW. Zelená metalíza ale pochopitelně nebude jediným lakem, k dispozici jich je dalších osm.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Cross Caddy (2012)

Dále jsou jiné černé lemy kolem podběhů kol, černé boční prahy a černé hrany předních a zadních nárazníků. Nechybí boční ochranné lišty a tmavě tónovaná skla bočních zadních oken.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Cross Caddy (2012)

Celkový dojem má působit jako u terénního auta, je však jasné, že v případě verze caddy jde jenom o efekt. Ale ten nemálo zákazníků hledá, tak proč jej nenabídnout přímo z výroby?

V nabídce jsou motory TSI, TDI, verze na zemní plyn a LPG; rozpětí výkonů sahá od 63 kW (86 k) do 125 kW (170 k). V nabídce jsou i varianty s převodovkou DSG a pohonem všech kol 4Motion. Lifestylově orientovaný caddy se bude nabízet od jara 2013, prodejní cena zatím není známa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám