Hlavní obsah

Bentley chce nabízet naftové motory

Novinky, maž

Britská luxusní značka Bentley, patřící koncernu VW, chce v blízké budoucnosti nabízet nejenom hybridní modely, ale rovněž vznětové motory. Pro americký Car & Driver to potvrdil odcházející šéf Bentley Wolfgang Dürheimer.

Článek

Bentley dosud naftový motor nikdy nenabízelo, zanedlouho se to patrně změní. Pod kapotami testovacích prototypů totiž pracují motory spalující naftu, jak potvrdil odcházející šéf Bentley Wolfgang Dürheimer. Vznětové motory se neobjeví pouze v chystaném SUV, ale i v dalších modelech. Hovoří se o sedanech, sportovní kupé by tak mohla být nafty ušetřena.

V této souvislosti se hovoří o dieselovém osmiválci s výkonem 400 koní, který plánuje uvést Audi pro svou vlajkovou loď – A8. Audi zatím nabízí i unikátní naftový dvanáctiválec, ten se však kvůli malé poptávce i vyšším emisím pod kapoty Bentley nejspíš nedostane, což je možná škoda.

V této souvislosti je zajímavé, že z nedávného průzkumů mezi zákazníky Rolls-Royce - další, ještě mnohem luxusnější značky než je Bentley – vyplývá, že o naftové motorizace, hybridní pohony, kontroverzní systémy start/stop ani karoserie SUV nemají zájem.

Anketa

Patří moderní naftové motory pod kapoty luxusních automobilů?
Ano
68,7 %
Ne
31,3 %
Celkem hlasovalo 3214 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám