Hlavní obsah

Range Rover ve čtvrté generaci zhubnul o 420 kilogramů

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Land Rover poprvé představil čtvrtou generaci luxusního, v terénu mimořádně schopného SUV Range Rover. Světovou premiéru bude mít nový model na autosalonu v Paříži, předprodej se rozběhne hned v říjnu.

Foto: Land Rover

Range Rover (2012)

Článek

Design čtvrté generace Range Roveru se příliš nezměnil; zůstal základní krabicovitý tvar a mezi největší změny tak patří protáhlá přední a zadní světla. Co je velmi důležité, pohotovostní hmotnost se snížila o těžko uvěřitelných 420 kilogramů a ukazuje to, jak moc těžká byla třetí generace.

Pro úplnost: Range Rover 5.0 V8 Supercharged třetí generace váží 2710 (!) kilogramů bez posádky a zavazadel. I po razantní dietě bude čtvrtá generace hodně těžká. Land Rover uvádí, že hlavní příčinou úbytku kilogramů je odlehčená celohliníková karosérie.

Foto: Land Rover

Range Rover (2012)

Podvozek dostal nové vzduchové odpružení, v nejvýkonnější verzi dostanou zákazníci vylepšenou verzi systému Terrain Response pro jízdu mimo zpevněné cesty.  Land Rover zapracoval i na akustické izolaci, vzadu je nově o 120 mm více místa pro nohy cestujících. Parametry nabízených motorů zatím britská automobilka neuvedla.

Foto: Land Rover

Range Rover (2012)

Výrobu čtvrté generace bude zajišťovat závod v britském městě Solihull. Do prodeje bude nový model uveden v říjnu 2012, přičemž měsíc před tím si novinka odbude světovou premiéru na pařížském autosalonu. První vozidla se k zákazníkům dostanou zkraje příštího roku (objednávat půjdou již od října), ceník zatím není k dispozici.

Foto: Land Rover

Range Rover (2012)

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Range Rover 5.0 V8 Supercharged

Reklama

Výběr článků

Načítám