Hlavní obsah

Koncernu Daimler po třech letech růstu poklesly prodeje osobních aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stuttgart

Německý automobilový koncern Daimler v červenci podle agentury DPA vykázal první pokles prodeje osobních vozů za téměř tři roky.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Šéf Daimleru Dieter Zetsche

Článek

Společnost v pátek oznámila, že prodej osobních automobilů Mercedes-Benz, Smart, AMG a Maybach se meziročně snížil o tři procenta na 105 449 vozů.

Od začátku roku prodej nicméně stoupl o pět procent na 813 966 vozů. "Navzdory mnoha připravovaným modelovým změnám a obtížným podmínkám v jižní Evropě si v dosavadní části roku udržujeme vzestupný kurz a jsme na dobré cestě k dosažení rekordního celoročního prodeje," uvedl viceprezident divize osobních automobilů Mercedes-Benz Cars pro prodej a marketing Joachim Schmidt.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Concept Style Coupé (2012)

Prodej samotných luxusních automobilů Mercedes-Benz se v červenci meziročně snížil rovněž o tři procenta na 97 327 vozů. Podle agentury Reuters tak zaznamenal první pokles v letošním roce.

Německý časopis Manager Magazin v lednu uvedl, že Daimler plánuje do roku 2020 více než zdvojnásobit prodej luxusních vozů Mercedes na 2,7 miliónu aut ročně. Generální ředitel Daimleru Dieter Zetsche již loni v září upozornil, že automobilka hodlá do roku 2020 předstihnout v prodeji domácí konkurenty BMW a Audi, a stát se tak jedničkou na světovém trhu s luxusními automobily.

Foto: Maybach

Maybach Landaulet

Loni v listopadu Daimler uvedl, že během dvou let ukončí výrobu superluxusních vozů Maybach, která je již řadu let ztrátová. Daimler vyrábí kromě osobních automobilů také nákladní vozy, v jejichž produkci je světovou jedničkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám