Hlavní obsah

Nejluxusnější Kia se mimo Koreu bude jmenovat Quoris

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejská Kia uvedla, že její luxusní sedan K9 se na trzích mimo domovskou Koreu bude jmenovat Quoris. Zatím není jisté, zda se novinka objeví v Evropě, potažmo v České republice.

Foto: Kia

Kia Quoris (2012)

Článek

Kia K9, jejíž design velmi připomíná některé současné modely od BMW (řada 7, 5 GT), má poháněná zadní kola. Pod kapotou pětimetrového sedanu je 3,8litrový šestiválec s výkonem 290 koní. V roce 2013 dorazí nový 3,8litrový benzínový motor GDI s výkonem 334 k a nová osmistupňová samočinná převodovka.

Quoris používá jako první vůz Kia radarový tempomat ASCC. Radarový systém umístěný na pravé straně předního nárazníku udržuje automaticky nastavenou vzdálenost od vpředu jedoucího vozidla a v případě potřeby umí vůz i úplně zastavit.

Foto: Kia

Kia Quoris (2012)

Dalším pokročilým systémem je sledování mrtvého úhlu BSD. V případě Kie jej obstarávají dva radarové senzory umístěné ve vnějších rozích zadního nárazníku. Každý z nich je schopen detekovat objekty ve vzdálenosti až 70 metrů od zadní části vozu v pásu širokém čtyři metry do stran.

„Zatím není potvrzen prodej v Evropě, tedy ani v ČR,“ uvedla na dotaz Novinek Kateřina Vokounová z českého zastoupení automobilky Kia.

Foto: Kia

Kia Quoris (2012)

Anketa

Který název pro nejluxusnější Kiu se vám líbí více?
K9
85 %
Quoris
15 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6067 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám