Hlavní obsah

Seat v Číně odhalil nejostřejší Ibizu, která má stejnou techniku jako Fabia RS

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seat vystavuje na autosalonu v Pekingu nejostřejší verzi modelu Ibiza s tradičním označením Cupra. Přestože jde o koncept, automobilka o něm tvrdí, že je "v podobě blízké sériové výrobě". Dvakrát přeplňovaná čtrnáctistovka nabídne nejvyšší výkon 132 kW/180 koní - stejně jako ve Fabii RS.

Foto: SEAT

Seat Ibiza Cupra (koncept, 2012)

Článek

Technický základ je stejný jako ve sportovně laděné fabii či polu - benzínový čtyřválec s přeplňováním kompresorem a zároveň turbodmychadlem. V nové Ibize dále naleznete sedmistupňovou převodovku DSG s pádly pro manuální řazení na volantu a elektronickou uzávěrku diferenciálu XDS. Manuální převodovka v nabídce žel není, stejně jako u koncernových sourozenců.

Oproti běžné ibize, která se po faceliftu právě začala prodávat v Česku, má Cupra (Novinky.cz přinesly test jako první v Česku minulý týden - celý článek) výraznější otvory pro přívod vzduchu. Pozměněný je i přední nárazník. Standardem jsou litá, sedmnáctipalcová kola a zadní matně černý difuzor s lichoběžníkovou koncovkou výfuku.

Foto: SEAT

Seat Ibiza Cupra (koncept, 2012)

Co se změnilo uvnitř? Nový je sportovní volant s logem CUPRA a s pádly pro manuální řazení DSG a kožená sedadla se žlutými ozdobnými prvky.

Foto: SEAT

Seat bude Ibizu Cupra nabízet jenom s automatem. Stejně to má i Škoda s Fabií RS.

První generace modelu Ibiza Cupra vyjela na silnice v roce 1996. Kdy se začne prodávat právě představená verze, zatím není jisté. Jasné však je, že od nyní představeného konceptu se lišit nebude. Podle našich předpokladů se Ibiza Cupra v sériové verzi ukáže v září na pařížském autosalonu, prodej by tak mohl být zahájen těsně před koncem letošního roku. Prodejní cena ještě nebyla zveřejněna.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Seat Ibiza 1.6 LPG

Foto: SEAT

Seat Ibiza Cupra (koncept, 2012)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám