Hlavní obsah

Nástupce extrémního McLarenu F1 se ukáže možná už v květnu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový model od britského McLarenu by se podle dosud neoficiálních zpráv měl ukázat v květnu na závodech formule 1 v Monaku. Jako první o tom informoval web GTSpirit.com. Uvedení nového auta již dříve potvrdil šéf McLarenu Ron Dennis, neuvedl ale přesné datum prvního představení.

Článek

McLaren vyvíjí nástupce modelu F1 pod interním označením P12. Automobil vychází z modelu MP4-12C, bude s ním sdílet některé podvozkové části a 3,8litrový šestiválec.

Šéf McLarenu Ron Dennis uvedl, že nový model nebude mít extrémně vysokou nejvyšší rychlost (myšleno přes 400 km/h), v první řadě půjde o zážitky za volantem. Nemusíte se ale bát, že by nový model neměl dostatečný výkon, odhaduje se, že dvakrát přeplňovaný šestiválec bude produkovat 800 koní.

Poprvé by se nástupce modelu F1 měl ukázat letos koncem května na Velké ceně Monaka, do prodeje by se nový model mohl dostat v roce 2014. Cena se bude pohybovat kolem částky 18 miliónů korun. Pravděpodobně půjde o limitovanou edici, nejčastěji se v této souvislosti hovoří o nejvýše pěti stovkách vyrobených kusů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám