Hlavní obsah

BMW chce v roce 2016 prodat dva milióny aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka BMW hodlá dosáhnout celoročního prodeje přes dva milióny vozů v roce 2016, tedy o čtyři roky dříve, než původně plánovala.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Článek

Společnost již minulý týden oznámila, že její čistý zisk v loňském roce stoupl o více než polovinu na rekordních 4,9 miliardy eur (přes 120 miliard Kč). Automobilka podle agentury DPA počítá s rekordními výsledky také v letošním roce.

"Bude to rok plný výzev, ve kterém chceme být opět úspěšní," řekl šéf BMW Norbert Reithofer při prezentaci výroční zprávy o hospodaření. Velké naděje vkládá BMW do trhů mimo Evropu, zejména do Asie a Severní Ameriky, píše agentura DPA.

Firma loni zvýšila celosvětový prodej o 14 procent na téměř 1,7 miliónu vozů. Společnost vyrábí kromě vozů BMW rovněž automobily se značkami Mini a Rolls-Royce. V roce 2016 chce firma ročně prodat přes 2 milióny vozidel. Původně firma plánovala, že tyto objemy prodeje bude realizovat až v roce 2020.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám