Hlavní obsah

Hyundai představí extravagantní koncept sportovního hatchbacku pro čtyři

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hyundai i-oniq se poprvé ukáže příští týden na prknech ženevského autosalonu. Jde o sportovní hatchback s odvážným designem, o jehož pohon se stará elektrický motor doplněný ještě o motor zážehový.

Foto: Hyundai

Hyundai i-oniq (2012, koncept)

Článek

Hyundai nechtěl v Ženevě ukazovat pouze produkční verzi modelu i30 kombi, na jeho stánku tak bude k vidění i výrazný sportovní hatchback pro čtyři cestující. Délka vozu je 4,4 metru a o jeho pohon se stará kombinace elektromotoru a klasického benzínového agregátu.

Konkrétně jde o zážehový tříválec s objemem 1,0 litru, kterému pomáhá elektromotor o výkonu 109 k (80 kW). Energie se uchovává v lithium-iontových akumulátorech. V čistě elektrickém režimu má i-oniq dojezd 120 km, při jízdě v kombinaci s benzínovým motorem ujede zhruba 700 km.

Hyundai se k případné sériové výrobě zatím nevyjádřil, každopádně koncept naznačuje možnosti designu příštích modelů korejské automobilky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám