Hlavní obsah

Americký Ford Fusion je předobrazem příštího Mondea

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na autosalonu v Detroitu Ford ukázal Fusion pro americký trh. Ve srovnání s evropskou verzí jde o zcela odlišný model. Nový Fusion je podle Fordu předobrazem příštího Mondea.

Foto: Ford

Ford Fusion (US verze, 2012)

Článek

Fusion se v této specifikaci bude prodávat výhradně v Severní Americe. Pro většinu ostatních trhů připravuje Ford podobný model pod názvem Mondeo. Jeho vzhled bude patrně hodně podobný (jak moc není v tuto chvíli jisté) právě představenému Fusionu, který zepředu hodně připomíná současnou produkci Aston Martinu.

Fusion bude k dostání se dvěma zážehovými čtyřválci EcoBoost, jedním atmosféricky plněným zážehovým čtyřválcem a dvěma typy hybridního agregátu. Sériově jsou poháněna přední kola prostřednictvím šestistupňové převodovky, pro některé motorizace bude za příplatek k dispozici pohon všech čtyř kol (což u Mondea dosud nešlo) a šestistupňová samočinná převodovka.

Foto: Ford

Ford Fusion (US verze, 2012)

Nový Fusion se bude vyrábět v montážním závodě společnosti Ford v mexickém Hermosillu, později také v továrně v michiganském městě Flat Rock. Prodej v Severní a Jižní Americe bude zahájen během letošního roku. Ford Mondeo příští generace se v Asii a Evropě začne prodávat příští rok, tj. až v roce 2013.

Foto: Ford

Podobně bude vypadat Ford Mondeo čtvrté generace.

Anketa

Jak se vám líbí Ford Fusion? (hodnocení jako ve škole)
1
85,4 %
2
7,8 %
3
2,6 %
4
1,2 %
5
3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 12181 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám