Hlavní obsah

Pětiletý chlapec za volantem Nissanu GT-R

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětiletý chlapec sedá za volant supersportovního Nissanu GT-R s výkonem 530 koní a rozjíždí se... Vtipné video ze Švédska nepřímo potvrzuje, že řízení GT-R je díky mnoha elektronickým systémům snadné skoro pro kohokoliv.

Článek

Nissan GT-R pro modelový rok 2011 pohání 3,8litrový vidlicový šestiválec s dvojitým přeplňováním. Motor poskytuje 530 koní a 612 Nm. V praxi to znamená zrychlení z 0 na 100 km/h za 3,046 vteřiny a nejvyšší rychlost 315 km/h.

O Nissanu GT-R se říká, že jeho řízení připomíná hraní na Playstationu. Samozřejmě, jde částečně o nadsázku, nicméně ze sportovních aut je GT-R snadno ovladatelné a přátelské auto. Video ze Švédska ukazuje pětiletého chlapce, který zkušeně řídí GT-R – zvládne parádní rozjezd a nemá problém vyvolat přetáčivý smyk. Samozřejmě, že auto řídí někdo jiný (na videu chybí záběry z kabiny). Díky střihu ale minutové video působí věrohodně a vtipně (tedy až na nepochopitelné vulgární gesto na konci).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám