Hlavní obsah

Nošovický Hyundai i30 se poprvé odhalil

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejská automobilka zveřejnila první dva snímky nového modelu i30, který se ve světové premiéře ukáže příští týden na prknech frankfurtského autosalonu. V nabídce bude šest motorů, model i30 se bude stejně jako jeho současná generace vyrábět v Nošovicích.

Článek

Design nového i30, navržený v Německu, má podobný styl jako nedávno představený Hyudai i40 v karosářské verzi kombi. Jde o nový styl, který nejspíš postupně převezmou všechny modely korejského výrobce. Vzhled nového pětidvéřového hatchbacku i30 je evidentně „proevropský“ a jednoznačně cílený tak, aby sebral kupující VW Golf, Fordu Focus či Renaultu Mégane.

Automobilka zatím nezveřejnila technické podrobnosti. Jisté je tak pouze to, že v nabídce bude šest pohonných jednotek s výkony od 90 koní (66 kW) do 99 kW (134 k). Stejné motory nabízí do svých modelů i sesterská Kia. Hyundai i30 se bude nabízet se šestistupňovou převodovkou – manuální nebo samočinnou.

Zavazadlový prostor nabídne v nižší střední třídě průměrných 387 litrů. Celkové rozměry vozidla - délku, šířku nebo výšku zatím korejská automobilka neuvedla.

Výstavní premiéra proběhne uprostřed září na frankfurtském autosalonu. Do prodeje se nový model dostane v roce 2012. První generace Hyundai i30 se představila v roce 2007.

Anketa

Oznámkujte vzhled nového Hyundai i30 (jako ve škole)
1
73,7 %
2
14 %
3
5,5 %
4
1,9 %
5
4,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7891 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám