Hlavní obsah

Bentley poprvé ukázalo Continental GTC

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britské Bentley zveřejnilo první fotografie a video omlazeného modelu GTC. Kromě luxusnějšího interiéru je novinkou i upravený šestilitrový dvanáctiválec. Ceny začínají v přepočtu na částce 4 250 000 korun. Objednávat lze už nyní.

Článek

Modelový rok v případě luxusního, 4,8 metru dlouhého Bentley GTC se skládací střechou prodělal hned několik změn, které by měly zlepšit jeho jízdní vlastnosti. Pohon všech kol nyní mírně zvýhodňuje zadní nápravu, na zadní kola jde standardně 60 procent točivého momentu (v minulosti byl poměr 50:50). Vylepšený je i motor, šestilitrový dvanáctiválec, který má nyní 575 koní (o 15 k více než dříve).

Točivý moment povyskočil o 50 Nm na nynějších 700. Řazení má na starost šestistupňová převodovka od ZF. Ta nyní údajně řadí o 50 procent rychleji.

I přes velkou hmotnost (2495 kg bez posádky a zavazadel!) je jízdní výkon suverénní – 0-100 km/h za 4,8 vteřiny a nejvyšší rychlost 314 km/h. Laboratorně naměřená kombinovaná spotřeba dosahuje 16,5 litru, ve městě stoupá na hrozivých 25,4 litru.

Uvnitř lze nově vybírat ze sedmnácti barevných provedení, nový je i informační systém s kapacitou 30 GB. Vzadu by nyní také podle Bentley mělo být více prostoru.

Ceny začínají v přepočtu na částce 4 250 000 korun. Objednávat lze už nyní. První automobily se k zákazníkům dostanou zkraje příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám