Hlavní obsah

Fotografie nového Porsche 911 unikly na internet

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porsche 911 pro modelový rok 2012 bude mít světovou premiéru na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Německá automobilka postupně odhalovala kamuflované modely, nyní je ale vše zbytečné: na internet se předčasně dostaly fotky sériové verze přímo z Porsche.

Článek

O designérech Porsche se s malou nadsázkou říká, že prakticky nemají co na práci – změny na stěžejním modelu 911 jsou totiž vždy velmi decentní, jde o desítky let trvající cizelaci (zdokonalování) původního tvaru se dvěma velkými kulatými předními světlomety. Není tedy překvapující, že i změny na nové 911 (která má poněkud nelogicky interní kód 991, zatímco minulá generace měla kód 997) jsou velmi decentní.

Zepředu si můžete všimnout jiného nárazníku a jinak tvarovaných diod denního svícení, které jsou umístěny těsně nad nasávacími otvory. Největší změny najdete v zadních partiích, kde jsou nová, výrazně užší světla a jiný nárazník.

V nabídce bude samočinná převodovka PDK a dokonce i sedmistupňová (!) manuální převodovka. Základem je 3,6litrový šestiválec typu boxer s výkonem 350 koní. Silnější verze S bude mít objem 3,8 litru a výkon 400 koní. Světová premiéra proběhne v půlce září na frankfurtském autosalonu.

Anketa

Které Porsche 911 se vám líbí více?
997 (současné)
17,9 %
991 modelový (rok 2012)
82,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3910 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám