Hlavní obsah

Alfa Romeo přiveze do Frankfurtu malý sportovní roadster 4C

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská Alfa Romeo potvrdila, že na blížící se autosalon ve Frankfurtu přiveze sériovou verzi roadsteru 4C. Ten se coby studie představil na letošním ženevském autosalonu.

Článek

Alfa Romeo v Ženevě ukázala koncept lehkého sportovního kupé s pohonem zadních kol. Rozložení hmotnosti čtyřmetrového vozu bylo 40 : 60 ve prospěch zadní nápravy. Další zajímavostí je suchá hmotnost vozu, která údajně činí pouhých 850 kilogramů. Otázkou je, co vše zůstalo zachováno u sériové verze.

O pohon se bude podle neoficiálních informací starat přeplňovaný čtyřválec s objemem 1,7 litru, který používá například Giulietta; přesný výkon motoru zatím výrobce nezveřejnil, ale vzhledem k tomu, že nejvyšší rychlost bude 250 km/h a zrychlení 0-100 km/h pod 5 (!) vteřin, méně než 230 - 250 koní to zřejmě nebude.

Sériová verze se ukáže v polovině září na frankfurtském autosalonu. Alfa zatím zveřejnila pouze jednu rozostřenou fotografii, na té toho ale mnoho vidět není. Mezi konkurenty bude patřit Mazda MX-5, Mercedes-Benz SLK nebo BMW Z4.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám