Hlavní obsah

Ford Focus ST bude mít 250 koní

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní Ford Focus ST na svou premiéru ještě čeká. Automobilka ale už nyní přichází s prvními informacemi. Důležitou zprávou je, že nový motor 2.0 EcoBoost nabídne výkon 184 kW, tedy rovných 250 koní. Prodej Focusu ST začne příští rok.

Článek

Podle Fordu nyní 60 předsériových prototypů prochází po zimních zkouškách na severu Evropy dalším testováním. Vývoj ST, po verzi RS [celá zpráva] nejsportovnější verze Focusu, má na starost evropské oddělení (Team RS) a zámořské (SVT). Testování probíhá jednak v Kalifornii, dále na slavné Severní smyčce (Nordschleife) německého okruhu Nürburgring a také na britských okreskách třetí třídy (to je důležité, protože svým profilem se hodně podobají českým).

Jisté je, že Focus ST bude pohánět upravená verze zážehového motoru Ford 2.0 EcoBoost, největší výkon bude činit 184 kW (250 koní). Ford také zapracoval na sedačkách, přední budou uloženy níže (u minulé verze se sedělo docela vysoko, což novináři ve většině testů kritizovali). Sedadla tak poskytnou lepší vedení těla, slibuje americký výrobce.

Ford Focus ST se začne prodávat příští rok. Přesné datum ani prodejní cena zatím nejsou k dispozici.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ford Focus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám