Hlavní obsah

Zafira Tourer: rodinný Opel pro sedm

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Opel představila nový Zafira Tourer, rodinný automobil pro sedm cestujících. V nabídce bude pět motorů, později budou k dispozici i verze na LPG a CNG. Světová premiéra proběhne v září na frankfurtském autosalonu. Ceny zatím výrobce nezveřejnil.

Článek

Opel bude mít v nabídce dva modely s označením Zafira, prodávat se i nadále bude druhá generace (představená v roce 2005) a třetí, prostornější a modernější generace s označením Zafira Tourer.

Rozvor u Zafiry Tourer činí 2760 mm ( 57 mm), rozchod vpředu 1584 mm (96 mm) a rozchod vzadu 1588 mm ( 78 mm). Podvozek je odvozen hned ze dvou modelů - z Insignie (přední náprava) a z Astry (zadní náprava).

K dispozici jsou tři verze turbodieselu 2.0 CDTI s přímým vstřikováním nafty a technologií common-rail a výkony 81 kW (110 k), 96 kW (130 k) a 121 kW (165 k). Zážehové motory zastupují dva přeplňované čtyřválce 1.4 Ecotec o výkonech 88 kW (120 k) a 103 kW (140 k).

Později se objeví modely poháněné stlačeným zemním plynem CNG (Compressed Natural Gas) a propan-butanem (LPG - Liquid Petroleum Gas).

Všechny motory jsou standardně kombinované se šestistupňovými manuálními převodovkami, na přání je k dispozici také šestistupňová samočinná převodovka.

Sedadla ve třetí řadě se dají zcela zapustit do podlahy, druhá řada má nově tři samostatná sedadla. Ta lze samostatně a nezávisle sklápět a podélně posouvat v rozmezí 210 mm.

Zafira Tourer nabídne zavazadlový prostor o objemu 710 litrů v pětimístné konfiguraci, po sklopení druhé řady sedadel pak 1860 litrů. Nechybí ani množství odkládacích schránek na drobné předměty.

Nový Opel Zafira Tourer bude mít světovou výstavní premiéru na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem (15. - 25. září 2011). Zafira Tourer se bude vyrábět v německém závodě Opel v Bochumi.  Prodejní ceny zatím výrobce neoznámil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám