Hlavní obsah

Německá auta ovládla žebříček spolehlivosti ADAC

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý autoklub ADAC každoročně sestavuje žebříčky spolehlivosti automobilů. Autoklub čerpá z výjezdů tzv. žlutých andělů k porouchaným vozům. Letošní ročník ovládly německé automobily, mezi malými auty bodovala Toyota a překvapivě Peugeot.

Článek

Německý autoklub ADAC vyhlašuje statistiky spolehlivosti od konce sedmdesátých let. Podmínkou je, že automobil nesmí být starší než šest let a musí se jej v Německu prodat za rok alespoň deset tisíc kusů. ADAC do statistiky zahrnuje automobily, ke kterým kvůli poruše vyjížděli tzv. žlutí andělé.

Letošnímu žebříčku kralovaly německé automobily, které ovládly střední třídu i luxusnější segmenty. Mezi malými auty bodovala Toyota a pro mnohé překvapivě Peugeot. Mezi nejčastější závady patřily poruchy na elektroinstalaci (polovina případů).

Škodovky si vedly vcelku dobře, k oslavám ale v Mladé Boleslavi není důvod – roomster skončil na šestém místě, ovšem fabia byla až šestnáctá (z 23 hodnocených vozidel). Octavia, ADACem nesprávně zařazená do střední třídy, skončila devátá, superb se do žebříčku kvůli nižším prodejům neprobojoval.

Kompletní výsledky najdete na stránkách ADACu.

Reklama

Výběr článků

Načítám