Hlavní obsah

Buick představil Verano, v Česku jej nekoupíte

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká automobilka Buick, která v Česku nemá oficiální zastoupení, ukázala svůj nový model Verano. Ten spadá do nižší střední třídy a je technicky založen na Opelu Astra. Prodejní cena v USA zatím nebyla zveřejněna.

Článek

Buick Verano využívá technický základ Opelu Astra, na rozdíl od Astry není k dispozici jako hatchback, ale jako v Americe populárnější sedan. Astru malý Buick připomíná hlavně uvnitř – přístroje i celá palubní deska jsou stejné. Na rozdíl od Opelu je v Buicku napodobenina dřeva a interiér se celkově snaží být více nóbl.

V příplatkové výbavě je kromě GPS navigace a vyhřívaných sedaček (a volantu) také audioaparatura Bose. Pomocí technologie OnStar lze auto startovat (či vypínat) na dálku nebo jej lokalizovat kdekoliv na světě.

Buick zatím potvrdil jediný motor, 2,4 litrový čtyřválec s výkonem 180 koní (132 kW) a 230 Nm. Ceny zatím nebyly zveřejněny, prodej začne zhruba v polovině roku. V Česku americká automobilka Buick nemá zastoupení.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Opel Astra

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Opel Astra

Anketa

Líbí se vám víc Verano nebo Astra?
Opel Astra
19,9 %
Buick Verano
80,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1701 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám