Hlavní obsah

Omlazený Land Rover Freelander 2 nabídne nový dieselový motor

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní novinkou faceliftovaného modelu Freelander 2 od Land Roveru je dieselový motor a možnost pohonu pouze přední nápravy. Drobnými korekcemi prošel interiér a exteriér, na výběr jsou tři nové barvy laku karoserie.

Článek

Freelander 2 eD4 je poháněn novým turbodieselovým motorem; ten při objemu 2,2 litru disponuje výkonem 110 kW (150 k), maximální rychlost je 180 km/h a zrychlení 0-100 km/h dosáhne během 10,9 sekund. Zákazníkům bude nový model k dispozici ve verzích s automatickou převodovkou nebo se šestistupňovou manuální převodovkou. Novinkou je i možnost pohonu pouze předních kol, čímž se snižuje spotřeba vozu (ale trochu se vytrácí jeho smysl).

Nový turbodieselový motor o objemu 2,2 litru je rovněž k dispozici u modelu TD4 s pohonem všech kol a s výkonem rovněž 110 kW.  Další novinka: 3,2litrový zážehový šestiválec s výkonem 171 kW (232 k) konečně vyhovuje emisní normě Euro 5.

Land Rover Freelander 2 má v novém modelovém roce mírně pozměněný exteriér. Jiný je přední nárazník se zabudovanými předními mlhovkami. Nová je i možnost výběru mezi koly z lehkých slitin o průměru 18 nebo 19 palců. Pro rok 2011 jsou připraveny tři nové barevné odstíny zelená Kosrae Green, modrá Baltic Blue a bílá Fuji White).

V interiéru je upravená přístrojová deska. Novinkou jsou také čtyři nové styly čalounění sedadel.

Land Rover Freelander 2 pro rok 2011 se ve světové premiéře představí koncem srpna v rámci moskevského autosalonu. V České republice bude nový model k dostání na začátku října. Verze 2WD bude zákazníkům dodávána od počátku ledna 2011. Ceny zatím dovozce nezveřejnil.

Reklama

Výběr článků

Načítám