Hlavní obsah

Řidiči si mohou otestovat své schopnosti v pořadu České televize

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidiči si koncem srpna budou moci otestovat své schopnosti prostřednictvím pořadu Autoškola národa, který odvysílá Česká televize. Tvůrci projektu připravili 20 dopravních situací v podobě 3D animací, diváci budou moci u každé z nich hlasovat pro jedno ze tří řešení pomocí textových zpráv. Hlasující se pak dozví správné řešení situace.

Článek

"Projekt Autoškola národa je zaměřený na snižování dopravní nehodovosti a jeho cílem je umožnit řidičům, aby si otestovali svou schopnost jezdit podle dopravních předpisů a zamysleli se nad svou ochotou jezdit podle dopravních předpisů," řekl Pavel Buršík z agentury Aimon, která je hlavním organizátorem akce.

Připravená dvacítka animací podle něho zahrnuje běžné situace z dopravního provozu. "Kromě klasických křižovatek, tak jak je všichni známe z autoškoly, je to třeba dodržování bezpečné vzdálenosti, jízda za snížené viditelnosti," přiblížil. Pokud se řidiči zapojí do testu prostřednictvím SMS, v odpovědi se podle Buršíka dozvědí, kolik otázek zodpověděli správně, kolik spáchali dopravních přestupků a jak jsou na tom v porovnání s ostatními. Všichni, kdo test zvládnou, a virtuálně nepřijdou o řidičský průkaz, budou zařazeni do slosování o osobní auto.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pavel Buršík s ředitelem dopravní policie Leošem Tržilem

Hlasování má podle Buršíka navíc sloužit i jako sociologický průzkum. Textové zprávy budou sice anonymní, ale mají obsahovat informace o věku a pohlaví hlasujícího. Výsledky by pak podle Buršíka měly například říci, zda správněji odpovídali muži, nebo ženy, starší, či mladší lidé.

Pořad bude zahrnovat i pět předtočených vstupů z mosteckého polygonu, z nichž se mají diváci dozvědět, jak řešit praktické situace na silnici. Bude v nich i názorně předvedeno, jaký vliv má na řidiče požitý alkohol.

Pořad bude vysílán v přímém přenosu na České televizi 28. srpna od 20:30.

Reklama

Výběr článků

Načítám