Hlavní obsah

Harley-Davidson představil novinky pro příští rok

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární americký výrobce motocyklů představil novinky pro příští modelový rok. Mezi nimi je i model SuperLow, který by měl značku H-D zpřístupnit i začínajícím jezdcům.

Článek

Nový SuperLow je motocyklem pro začínající jezdce, jde o upravenou verzi Low. Díky upravenému sedlu a řídítkům bylo údajně dosaženo lepší ovladatelnosti a pohodlí, které dávají větší jistotu začátečníkům.

SuperLow je nicméně docela těžkým motocyklem, výrobce uvádí na svých oficiálních stránkách suchou hmotnost 251 kilogramů. O pohon se stará vzduchem chlazený motor s objemem 883 ccm a točivým momentem 75 Nm při 3500 otáčkách. Samotný výkon motoru výrobce jako obvykle neudává. Cenu zatím český dovozce nezveřejnil, ve Spojených státech by SuperLow měl stát od 8 000 dolarů (160 tisíc korun).

Důležitou novinkou, kterou Harley pro příští rok představuje, je ABS ve standardu u všech modelů řady Softail (s výjimkou Cross Bones).  U modelu Harley-Davidson Sportster XR1200X došlo rovněž k několika změnám. Nový XR1200X disponuje nastavitelným předním a zadním pérováním a pohyblivým rotorem na předních brzdách. Novinkou je i nová barva White Hot Denim. Motocykly řady VRSC budou pro rok 2011 nově k dostání s pneumatikami Michelin Scorcher.

Pro některé modely H-D nově nabízí vytápěné sedadlo, navigační systém a nový audiosystém, který obsahuje s iPod v ochraném pouzdře (základní kapacita činí 8 GB).

Dalšími novinkami pro Softail Convertible jsou upravená řídítka, elektronická kontrola plynu, tempomat, bezklíčové startování a ABS. Ultra Classic Electra Glide má nově odpružené a vyhřívané sedadlo s koženými doplňky. Jiná je i chromovaná duální koncovka výfuku a nová zpětná zrcátka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám